Srijeda, 22. februar / veljaca 2017. 06:25
Brojni uglednici čestitali rođendan grada Bihaća
Brojni uglednici čestitali rođendan grada Bihaća
26.02.2007.

BIHAĆ - Povodom 26. februara, Dana grada Bihaća u posjeti gradonačelniku mr. Hamdiji Lipovači boravili su brojni ugledni gosti iz BiH, susjedne Hrvatske, Njemačke i Italije.

Na prijemu u kabinetu gradonačelnika, ovim povodom, okupili su se : Anton - Toni Meggle, vlasnik kompanije Meggle i počasni građanin Bihaća, Davide Verri, gradonačelnik Bondena i njegovi saradnici, zamjenik gradonačelnika Zagreba Ivo Jelušić i savjetnica zagrebačkog gradonačelnika Tatjana Dalić, federalni premijer Ahmet Hadžipašić i federalni ministar Radovan Vignjević te novi počasni građanin Bihaća Gunter Pruntle, humanista i jedan od najvećih donatora centra Duga u Kulen Vakufu.

Na vijest o požaru koji je noć ranije izbio u zgradi Centra za brigu o djeci bez roditelja "Duga" u Kulen Vakufu i štićenike doma ostavio bez krova nad glavom gospodin Meggle obećao je odmah donaciju od 10 000 KM za sanaciju zgrade. Finansijsku pomoć Dugi već je na licu mjesta obećao i sam gradonačelnik Lipovača, a spremno im se u najavi pomoći pridružio i dr. Hadžipašić.

U kabinet gradonačelnika povodom rođendana grada stigle su danas brojne čestitke. Rođendan gradu čestitali su : djeca i zaposlenici J.U. Dječiji vrtić Bihać, MUP USK, Univerzitet u Bihaću, načelnici općina: Zenica, Kakanj, Bosanska Krupa, Ključ, Bužim, Centar Sarajevo, Općina Gračac, R Hrvatska, Novo Mesto R Slovenija, Savez općina i gradova F BiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, ministar Zijad Pašić, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata, ministar Zahid Crnkić, federalno ministarstvo okoliša i turizma, ministrica Katica Čerkez, provincijalat Bosne srebrene, provincijal fra Mijo Džolan, Bošnjački institut, Adil beg Zulfikarpašić. Gradonačelniku i svim građanima Bihaća posebne pozdrave uputio je počasni građanin Bihaća, banjolučki biskup Franjo Komarica. Uz izraze poštovanja Dan grada čestitala je i franscuska ambasadorica Maryse Beriniau i norveški ambasador Jan Braathu.

Nazad

 

Februar 2017
P U S Č P S N
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28